Betekenis van: Ambassadeur

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een ambassadeur?

Bij een ambassadeur denk je meteen aan iemand die een vertegenwoordiger is van een land. Vaak zijn dit soort mensen diplomaten. Er bestaan ook merkambassadeurs. Dit zijn mensen die een merk vertegenwoordigen om de aandacht te geven. Om een product of een merk onder aandacht te brengen kan op verschillende manieren gedaan worden.

Wat doen ambassadeurs en hoe weet je dat iemand een vertegenwoordiger is?

Een vertegenwoordiger is iemand die een bepaalde boodschap overdraagt aan mensen over een bepaalde product of merk. In winkels waar verschillende soorten merken worden verkocht zijn er vaak merk vertegenwoordigers aanwezig. Zij vertegenwoordigen hun merk om boven de concurrenten uit te steken. Zij mogen dan verkoopgesprek voeren met klanten om hun merknaam te presenteren en producten te verkopen. Dit is een vorm van mond-op-mond reclame. Vertegenwoordigers dragen opvallende kleding die bij het merk past.

Fans en klanten

Als je een vertegenwoordiger bent van een merk krijg je er niet altijd voor betaald. Klanten die een aankoop hebben gedaan kunnen een recensie schrijven over het product wat ze gekocht hebben. Mensen die fan zijn van het merk kunnen het merk promoten op hun sociale mediapagina’s. Er zijn vormen waarbij je geld krijgt als je ambassadeur bent van een merk. Dit soort partnership gebeurt vaak tussen grote partijen.

Atleten die een merk ambassadeur zijn

Bekende mensen of atleten zijn vaak ambassadeur van een merk. Bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo. Hij is een van de beste voetbal spelers allertijden. Ronaldo heeft een contract met Nike en is speelt een grote rol bij het naam creëren van deze merk. Cristiano heeft al jaren een contract bij Nike en krijgt gratis schoenen en kleding van het merk om te dragen. Ronaldo mag geen andere merk voetbalschoenen dragen tijdens een voetbal wedstrijd. Op deze manier helpt Ronaldo met het verkoop van Nike voetbal schoenen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist