Betekenis van: Alt tag

« Terug naar Marketing Begrippen

Een alt tag is een onderdeel van een afbeelding. Het betreft de tekst die omschrijft waar de afbeelding over gaat. Met een alt tag geef je zoekmachines informatie over de afbeelding. Zo kunnen kan de afbeelding worden getoond in onder andere Google afbeeldingen wanneer er wordt gezocht naar een gerelateerd onderwerp. Bovendien kunnen zoekmachines de afbeelding zelf zo ook beter begrijpen. Daarnaast kunnen lezers met hun muis over de afbeelding heen. Daar zie je een klein tekstbalk. Daarin is de afbeelding beschreven.

Definitie Alt-tag

Het woord staat voor alternatieve tekst. Dus is het nodig bij momenten wanneer informatie niet zichtbaar is. Dit kan gebeuren bij technische restricties of door visuele beperkingen. Een afbeelding plaats bij een tekst met een doel. Met een Alt-tag kan je op een andere manier hetzelfde doel bereiken.

Alt-tag voor zoekmachine optimalisatie

Het juist toepassen van een alt tekst is belangrijk. Zoekmachines hechten veel waarden aan alt tags wanneer je wilt focussen op zoekmachine optimalisatie. Zodoende hebben zoekmachines eigen richtlijnen voor deze alt tags. Dit behoort tot technische SEO. Omdat je achter de schermen werkt. Dit wil zeggen dat je de website aanpast zodat zoekmachines het ook kunnen begrijpen en herkennen. Dit zijn vaak stukken die niet zichtbaar zijn voor de bezoekers. Daarnaast ook niet leesbaar. Omdat het in programmeertaal is.

Google afbeeldingen

Afbeeldingen hebben ook soort van een ranking. Als je relevante en kwalitatieve afbeeldingen hebt die van jou zijn, kan je voorkomen bij een zoekterm onder afbeeldingen. De afbeelding heeft een hyperlink naar de bron. Dus kunnen mensen via afbeeldingen uitkomen op jouw website. Alt tags voor sterk visuele content is aan te raden.

Toevoegen van een alt-tag

Meeste contentcreatie tools hebben deze optie. In WordPress kan je een afbeelding toevoegen aan je media bibliotheek. Je kan dan een titel, onderschrift, alt-tekst en omschrijving ingeven. Je kan ook een melding ontvangen als je geen alt-tekst hebt

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist