Betekenis van: Algoritme

« Terug naar Marketing Begrippen

Een algoritme is een systeem dat is ingesteld om vele berekeningen te doen voor een bepaald doel. Deze term wordt vooral gebruikt binnen wiskundige en informatieve vakken, waar veelal formules en computerprogramma’s worden gebruikt. Een algoritme wordt gebruikt om berekeningen te maken met verschillende stappen en factoren die hun deel bijdragen en tot een uitkomst leiden.

Elke zoekmachine wordt gestuurd door een algoritme, om zo de zoekresultaten in een bepaalde volgorde te laten zien. Er wordt bij deze volgorde bepaling gekeken naar verschillende factoren van de websites in de catalogus van de zoekmachine. Zo zijn de kwaliteit van de website en het aantal externe links belangrijk. Deze berekening zorgt voor de uitkomst van de volgorde van resultaten die de gebruiker van de zoekmachine ziet. Algoritmes zijn van essentieel belang bij zoekmachines, vooral voor de kwaliteit van de zoekmachines (het zo goed mogelijk weergeven van het antwoord op het gezochte zoekwoord). Zodoende wordt een algoritme elke dag weer verder ontwikkeld en verbeterd.

Categorieën: Klanten, Public Relations

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:




    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist