Betekenis van: AI

« Terug naar Marketing Begrippen

AI, ook wel kunstmatige intelligentie, betreft systemen of machines die de intelligentie van mensen kopiëren om opdrachten te kunnen doen. Deze systemen en machines kunnen zichzelf verbeteren op basis van bestaande informatie. AI is er in verschillende manieren, zoals:

  • Chatbots – Er wordt AI gebruikt om problemen van klanten te begrijpen en snel te kunnen antwoorden en helpen.
  • Assistenten die helpen grote data bestanden te filteren voor het verbeteren van de planning.
  • Machines die geautomatiseerd aanbevelingen doen voor tv-programma’s als Netflix op basis van kijkgedrag.

Wat is AI?

Het staat voor Artificial Intelligence. Het is nu een verzamelnaam geworden voor applicaties. Die kunnen complexe taken uitvoeren. Zonder de hulp van mensen. Eigenlijk kan je het zien als een mens. AI is verschillende van machine learning (ML) en deep learning. Het heeft mensachtige kenmerken. Zo kan dingen opnemen en verwerken. Om zo te blijven leren. Het kan alles waarnemen, zoals wij dat kunnen. Althans dat is waar wij naar toe gaan. Het is continue blijven leren en toepassen. Precies hoe wij onszelf ontwikkelen.

Investeren in data en nog eens data

Veel bedrijven investeren enorm in data science-teams. Zij zitten in een interdisciplinair vakgebied. Hierin wordt zowel wetenschappelijke als andere methoden gebruikt om waarde te generen uit data. Om zo AI optimaal te benutten.

Wat is de essentie van AI?

De wereld wil en blijft innoveren. Grote coöperaties en organisaties besteden veel tijd en geld hierin. Dit alles om alles sneller en beter te maken. AI is bedoeld hoe mensen de wereld waarnemen en op daarop reageren na te bootsen. Daarbij data interpreteren op een schaal die geen mens ooit zou aankunnen. Dus is het een replica van ons, maar dan op bepaalde opzichten beter. Binnen in de wereldwijde markt heeft AI belangrijke toepassingen:

  • Het gebruik van transsectionele en demografische data. Om te voorspellen hoeveel bepaalde klanten gaan uitgeven. Dit is de levenslange klantwaarde.
  • Het optimaliseren en personaliseren op basis van klantgedrag en -voorkeuren
  • Het gebruik van beeldherkenning om röntgenfoto’s te analyseren op tekenen van kanker

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist