Betekenis van: Agile

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een Agile en waarom is het belangrijk?

Agile is bedoeld om een groep mensen of om een organisatie te helpen met organiseren. Op 13 februari 2001 werd deze techniek uitgevonden. 17 verschillende software ontwikkelaars besloten om samen te werken om een betere software ontwikkeling te realiseren. Tegenwoordig is Agile niet meer alleen voor softwareontwikkeling. Deze techniek wordt bij iedere organisatie gebruikt. Deze methode wordt meestal gelinkt aan Scrum. Een Agile is meer dan alleen een Scrum. Een Scrum is een klein onderdeel hiervan.

Waarom maken organisaties gebruik van Agile?

Dit techniek is een manier van denken en organiseren of werken. Bij dit techniek gaat de klant altijd voorop. Service is dus een belangrijk onderdeel bij dit techniek. Met een oog op het welzijn van de werknemers en de bedrijfsresultaten van een organisatie. Met dit techniek weten heel veel grote organisaties grote resultaten te behalen.

Werken in teams niet in groepen

Organisaties die zich aan dit techniek houden bestaan niet uit afdelingen maar uit teams. Als team wil je snel al kunnen zien hoe je er voor staat. Informatie delen is heel erg belangrijk. Een team speler zijn kan kansen opleveren zowel voor jou als de hele team. Bij Agile probeer je samen grote resultaten te behalen en elkaar te ondersteunen.

Ritme is essentiel

Met ritme zorgen de agile organisaties ervoor dat ze blijven presteren. Dit zorgt ervoor dat teams in een korte tijd waardevolle resultaten behalen. in de regels doet elke team dit in een cyclus van drie weken wat ook wel een sprint genoemd wordt. Klanten en opdrachtgevers helpen de teams aan het begin met richting geven zodat de teams hun resultaten kunnen behalen. Deze instrument is een waardevolle techniek die elke organisatie zult blijven stimuleren. Met aandacht voor de klant zul je altijd vooruit komen als team.

Ook interessant

Klanten Begrippen

Management Begrippen

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist