Betekenis van: Advertentietegoed

« Terug naar Marketing Begrippen
Advertentietegoed is een tegoed dat als betaalmiddel kan worden gebruikt voor advertenties. Dit is een soort potje dat een X-bedrag aan budget weergeeft dat nog kan worden gebruikt. Als het ware wissel je een advertentietegoed in voor advertentiekosten dat je account maakt.

Wat is advertentietegoed?

Wanneer er een tegoed wordt gestort in een advertentie account, gebruikt de campagne zijn budgetten vanuit dit tegoed. Is dit tegoed op? Dan stopt je campagne met het uitgeven van budget. Veel advertentienetwerken gebruiken dit. Waaronder Google en Facebook. Dit model is voor beide partijen handig. Omdat er vooraf al een budget is ingesteld. Dus loopt de adverteerder geen kans om buiten zijn budget te adverteren. Daarnaast worden de kosten automatisch van het advertentietegoed betaald. Verder weten de advertentienetwerken het budget waar zij mee werken. En is er een zekerheid van de betaling van de banners, tekstlinks en/of andere uitingen.

Een vorm van prepaid betalen

Wanneer je budget instelt heb je eigenlijk al betaald. Nu is het wachtten tot het gewenste resultaat er is. De betaling kan handmatig gebeuren. Met behulp van een credit card of een andere aangeboden vorm van online betalingen, zoals PayPal of IDEAL. Een makkelijkere manier is een machtiging. Veel advertentiebureaus en netwerken vragen hiernaar. Zo kan het advertentietegoed automatisch opgewaardeerd worden.

Laagdrempelig door een gratis advertentietegoed

Een gratis voorproefje geven is zeer populair. Dit zodat je een laagdrempel hebt om klant te worden. Denk aan bedrijven die de eerste week gratis aanbieden. Er is altijd een limiet voor gratis voorproefjes. Het is ook een snelle manier om mensen kennis te laten maken met het bedrijf. Advertentieplatformen gebruiken dit ook. Je kan dan tot een bepaald bedrag gratis adverteren. Dit levert in feite gratis conversie op. Advertentienetwerken hopen uiteraard dat de nieuwe klant blijft hangen. Na het verbruik van het gratis advertentietegoed het weer gaat bij vullen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist