Betekenis van: Advertentieset

« Terug naar Marketing Begrippen
Advertentieset vertelt een adverteerder hoe de advertentie moet worden weergegeven binnen bijvoorbeeld Facebook. Op het niveau van een advertentieset worden er namelijk doelgroepen en targetingopties gecreëerd. Er wordt een gesegmenteerde doelgroep gemaakt op basis van locatie, geslacht, leeftijd en interesses. Ook wordt er een budget en planning gegeven aan de advertenties onder de advertentieset. Ten slotte, is er een keuze om te kiezen tussen de platformen waar de advertenties worden getoond.

Wat is advertentieset

Een campagne kan verschillende advertentiesets bevatten, met elk verschillende doelgroepen en budgetten. Daaruit komt het design voor de advertentie en de inhoud. Advertentieset heeft betrekking met Facebook adverteren. Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van je doelgroep. De manier waarop je target is zeer specifiek. Facebook heeft zeker een grote database aan informatie. Je kan op zo specifiek mogelijk mensen targeten. Zodat jij je beoogde doelgroep bereikt.

Opstellen van advertentieset

Naast het beoogde doelgroep werk je met het beschikbare budget en de planning van deze campagne. Dit laatste punt gaat wanneer en hoelang deze campagne weergegeven moet worden. De keuze die je maakt bij het advertentiesetniveau wordt automatisch toegepast op alle advertenties in de set. Er zijn veel voorkeuren die je kan instellen:
  • Kiezen wanneer je factuur wilt ontvangen
  • Planning van wanneer je advertentie uitgevoerd moet worden
  • Weergavetype kiezen, dit is dan standaard of versneld

De advertentieniveau opties

Facebook oftewel Meta zijn ook eigenaren van Instagram en Whatsapp. Dus is er ook de mogelijkheid om hier tussen te kiezen. Je kan de identiteit kiezen. Oftewel je Facebook-pagina of het Instagram-profiel. Dit wordt vertegenwoordigd door je advertentie. Ten eerste begin je met je advertentie een naam te geven. Vervolgens je identiteit. Daarna de indeling van je advertentie (Carrousel, Diavoorstelling, Collectie, Eén afbeelding of Video. Vervolgens je afbeelding en tekst. Er is ook mogelijkheid voor geavanceerde opties. Zeker te adviseren om te bekijken

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist