Betekenis van: Advertentienetwerk

« Terug naar Marketing Begrippen

Een advertentienetwerk is een organisatie of bureau dat is tussenpersoon dient voor adverteerders, consumenten en uitgevers. Binnen de online marketing betreft dit veelal een online platform waar verschillende partijen handelen in online advertentie ruimtes. Adverteerders betalen het advertentienetwerk om hun bedrijf, dienst en/of product te tonen binnen het netwerk. Google is het bekendste advertentienetwerk dat er bestaat. Binnen een netwerk als deze kunnen er op een zeer specifieke manier advertenties aan bepaalde doelgroepen worden vertoond.

Wat is een advertentienetwerk?

Via een netwerk kan je een boodschap bij de juiste ontvanger brengen. Het netwerk bestaat uit veel verschillende publishers. Waardoor de adverteerder kan kiezen voor het juiste medium. De tussenpersoon zorgt ervoor dat mogelijk is.

Juiste mensen bereiken

Een schoenenwinkel dat gevestigd is in Zeeland wil graag zoveel mogelijk klanten. Daarvoor kan je advertenties inzetten. En dit over heel Nederland. Dit kost een aardige budget. Maar er is ruimte voor optimalisatie. Want iemand die woont in Utrecht zal niet snel naar Zeeland gaan om schoenen te kopen. Dus heeft het niet veel zin om advertenties te plaatsen op Utrecht. In plaats van zelf te bepalen waar de advertentie gepubliceerd wordt, kan dit proces worden uitbesteed aan een advertentienetwerk. Hierbij zijn er uiteenlopende content types mogelijk:

  • Teksten
  • Afbeeldingen
  • Banners
  • Video advertenties

Goede data inzichten in het advertentienetwerk

Online advertenties worden goed geregistreerd. Dus is kan je zien of je advertentie goed werkt. Dit wordt bepaald met bepaalde meetpunten. Zoals het aantal impressies, het aantal kliks of conversieratio. Elke drie doen wat anders. Dus wat wilt de adverteerder. Meer bekendheid of meer producten verkopen. Hierop kan zeer gericht geadverteerd worden.

Het zoeknetwerk van Google

Dit zijn de plekken binnen in Google waar je advertenties kan laten vertonen. Denk aan Google maps, afbeeldingen, shopping. Maar er zijn ook externe partijen aanwezig. Dit zijn de zoekpartners van Google. Hier kan een adverteerder een ad plaatsen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist