Betekenis van: Advertentie Rangschikking

« Terug naar Marketing Begrippen

De advertentie rangschikking is dé waarde die Google gebruikt bij het bepalen van posities in de Google resultaten. Bij elke nieuwe advertentie die wordt goedgekeurd, berekend Google de rangschikking opnieuw. De rangschikking is niet altijd hetzelfde, soms kan de plek waar je staat verschillen. Dat komt doordat advertenties deelnemen aan een veiling. Bovendien zijn er ook nog andere variabelen die de rangschikking beïnvloeden.

Factoren bij de Advertentie Rangschikking

Google gebruikt 6 factoren om de rangschikking te bepalen, namelijk:

  1. Bod: Het maximum bedrag voor een klik op je advertentie.
  2. De kwaliteit van de advertentie en landingspagina: Het is belangrijk dat zoekwoorden, advertenties en landingspagina’s goed bij elkaar passen. Hoe beter ze passen, des te hoger je getoont wordt. De relevantie van deze 3 waardes wordt samengevat in een kwaliteitsscore.
  3. Drempels voor rangschikking: Google hanteert minimum drempels waaraan advertenties moeten voldoen.
  4. Concurrentie: Ook de concurrentiepositie in de veiling is een belangrijke factor. Afhankelijk van de kwaliteit van concurrenten en de hoeveelheid concurrenten worden posities bepaald.
  5. Context van de zoekopdracht: Google gebruikt verschillende waardes om de context van de gebruiker te onderzoeken. Bijvoorbeeld de zoektermen, de locatie, het apparaat, het tijdstip, de aard van de zoektermen en kenmerken van de zoeker.
  6. Verwachte effect van advertenties en extensies: Aan de hand van een schatting bepaald Google het effect van een advertentie. Ook dit draagt mee aan de positie.
advertentie rangschikking

De Google advertentieveiling

Tijdens het zoeken via een Google heb je een “advertentieveiling”. Dit bepaalt razendsnel welke advertentie je als eerst te zien krijgt. Dit heet ook wel de advertentiepositie. Er zijn wel belangrijke criteria’s waar naar gekeken wordt. Zoals de advertentie rangschikking. Zie dit als een veiling in het echt. De hoogste aanbieder krijgt het product. Bij Google wordt gekeken naar de meest relevante content. Deze zal goed moeten passen bij het zoekopdracht. Dit wordt allemaal in een korte snel gedaan. Voor velen adverteerders is deze positie zeer van belang.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist