Betekenis van: Advertentie-extensie

« Terug naar Marketing Begrippen

Advertentie-extensie zijn een onderdeel dat veel wordt gebruikt binnen Google Ads. Extensies zijn functies waarmee je bij een getoonde advertentie aanvullende bedrijfsinformatie kunt delen. Dit is de ideale manier om prijzen, extra informatie en USP’s te tonen aan de advertentiedoelgroep.

Advertentie-extensie toevoegen

De extensies kunnen automatisch en handmatig toegevoegd worden. Je advertentie heeft een bepaald “waarde”. Als dit hoog genoeg is, zullen er automatisch extensies vertoond worden. De SEO waarde en je content van je pagina’s zijn hier belangrijk zeer belangrijk. Daarnaast de manier op je advertentie heb ingesteld ook.

Google Ads geeft ook aan welke extensie het best aansluit op een specifieke zoekopdracht. Een webshop zal graag met extra product informatie vertoond willen worden. Niet alle advertentie-extensie is per definitie geschikt voor iedere advertentie. Er zijn veel verschillende advertentie-extensies, zoals;

  • Sitelink-extensies
  • Websiteinformatie-extensies
  • Telefoonnummer-extensie
  • Prijs-extensies
  • Winkel-extensie
  • Locatie-extensies
advertentie extentie

Voordelen van advertentie-extensies

Naast het vergroten van de zichtbaarheid van je Google-advertenties vergroot het de CTR van je advertenties ook. Daarnaast wordt een advertentie door Google een betere kwaliteitsscore gegeven, wat kan leiden tot een goedkopere click. Je voegt extra informatie toe. Dit verhoogt de zichtbaarheid binnen Google. De combinatie van zichtbaarheid en extra informatie kan zorgen voor een betere respons. De extenties zijn breed en specifiek. Vandaar dat elk partij de juiste kan gebruiken. Er is één die wij nog niet hebben opgenoemd. En dat is app extensie. Hier zie je een link. Deze link stuurt je door naar de App Store. Precies op de app waar je op gezocht had.

Meer clicks meer kosten

De extensies helpen goed bij het aantal clicks. Bij Google Ads heb je bepaalde kosten. Als er interactie plaatsgevonden is, dan kan dit geld kosten. De kosten blijven per click hetzelfde. Alleen zijn er nu meer mogelijkheden voor interactie. De resultaten die eruit komen kunnen zeer goed uitvallen. Dus kan je advertentie budget goed inzetten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist