Betekenis van: Adres

« Terug naar Marketing Begrippen

Een adres is een aanduiding van een locatie. Dit is vaak een huis, woning, gebouw of faciliteit. De bekendste en meest voorkomende is het woonadres. Dit woonadres geeft aan waar een persoon woont.

Wat is een fysiek adres?

Dit is een plek dat voor bijna alles gebruikt wordt. Denk aan communicatiedoeleinden, ontvangen van pakketjes, NAW- gegevens, identiteit verificatie. Een goed adres bestaat uit:

  • Straatnaam en huisnummer
  • Postcode

De postcode is belangrijk voor het verwerken van post. In Nederland en meeste landen zijn adressen voorzien van een postcode. En daarbij is er ook vaak en naam en mailadres nodig. Zo kan het pakket verzonden. Een naam, adres en woonplaats vormen samen de NAW-gegevens.

Iemand kan ook een speciaal postadres hebben. Dit zie je vaak ook als optie. Dit is een plek waar je zelf niet woont. Maar wel gebruikt voor andere dingen. Dit kan een kantoor, centraal postadres, postbedrijf, werkplek.

Verplicht verblijfplaats

Je bent verplicht om je in te schrijven bij een gemeente op een adres. Personen zonder vaste verblijfplaats, wordt een briefadres verleent. Je kan op twee adressen verblijven. Maar je moet je inschrijven op de verblijfplaats waar je het meest verblijft.

Online adres

Op het internet heb je ook adressen. De term beschrijft een plek waar iets is. Zodat mensen van elkaar gescheiden kunnen worden. En berichten bij de juiste mensen aankomen. Een bekende voorbeeld hiervan is het e-mailadres. Dat kan gebruikt worden om e-mailberichten te verzenden.

In de digitale wereld heb je talloze plekken. Denk aan websites of plekken waar informatie is opgeslagen. Via een webadres en domeinnamen kunnen webpagina’s op het internet bezocht worden. Een term die je vaak hoort is IP-adres. Dit is een combinatie van vier series cijfers gescheiden door punten. Het is een uniek adres van elke computer. Deze zal aangesloten moeten zijn aan het internet. Zo krijgt de PC

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist