Betekenis van: Adobe

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is Adobe?

Adobe Illustrator wordt gebruikt door ontwerpers. Je kunt Dit programma gebruiken voor creatieve uitingen zoals het maken van een website. Deze programma is een van de meest gebruikte ontwerp softwares. Adobe is een software fabrikant die bekend is van onder andere Acrobat en Adobe Reader. Daarnaast heeft de fabrikant vele grafische programma’s ontworpen. Deze programma’s zijn onder andere: Illustrator, Photoshop, Flash, InDesign en vele anderen.

RGB-kleurenmodus bij Adobe

Als je start met het maken van een ontwerp moet je eerst beslissen waar je het voor wilt gebruiken. Als je een visueel ontwerp wilt maken kun je de kleuren bepalen met de RGB-kleurenmodus. Je zorgt hiervoor dat de gekozen kleuren op een andere manier worden weergeven. Als je een afbeelding gemaakt hebt die uiteindelijk wordt afgedrukt, moet je ervoor zorgen dat de kleuren modus op CYMK staat.

Illustratie

Deze software is actief voor alle ontwerpers en illustratoren sinds 1987. Dit programma zorgt ervoor tot de dag van vandaag voor een uitstekende pixel perfecte illustraties. Adobe werkt met punten, lijnen en geometrische vormen. Als je deze software gebruikt kun je het zo gek maken als je wilt. Het is heel breed en er zijn miljoenen mogelijkheden.

Hoe maak je strakke lijnen op dit software?

Je kunt strakke lijnen maken met Adobe illustrator. Voor 3D tekeningen kun je een handige tool gebruiken genaamd perspectiefaster. Je kunt hiermee kiezen in welke perspectief je wilt tekenen. Dit zorgt ervoor dat je lijnen kaasrecht staan. Je kunt deze functie vinden onder ‘weergave’. Daar staat de perspectiefaster.

Bewerken

Adobe bevat ook after effects. Je kunt niet alleen afbeeldingen of filmpjes toevoegen aan een project. Met dit programma kun je ook objecten weghalen die niet van belang zijn in jouw project. Je kunt op dit manier een filmpje of een foto naar eigen wensen inrichten.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist