Betekenis van: Acroniem

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een acroniem en waar word het voor gebruikt?

Een acroniem is een afkorting die uit de eerste letters van andere woorden bestaat. Je kunt deze afkortingen uitspreken als een woord. Dit soort afkortingen zijn meestal bekender dan de originele varianten. Bij zoekmachine optimalisatie en marketing dat online gedaan wordt zijn er verschillende termen door elkaar heen gebruikt waarbij de betekenissen niet matchen.

Voorbeeld van een acroniem

Je komt dit vaak tegen bij woorden zoals ´´enz´´. Dit woord betekent eigenlijk maar enzovoorts. Het is hetzelfde woord alleen wordt het anders geschreven. Abbreviatie is een ander soort voor afkortingen. Hier bij wordt er bij een groep woorden die bij elkaar horen de eerste letter gebruikt. Zoals KLM of VVD. Een acroniem is zelf dus ook een vorm van afkorting. Hierbij worden de letters samen uit gesproken als een woord. Een goed voorbeeld hiervan is het woord PIN. PIN is een afkorting van het woord persoonlijk identificatie nummer.

Welke soorten afkortingen zijn er?

Deze drie soorten afkortingen worden tegenwoordig heel vaak gebruikt. Termen die lang zijn worden meestal verkort. Dat komt doordat lange termen moeilijk uit te spreken zijn en niet makkelijk te onthouden zijn. Neem als voorbeeld het woord NAVO. Je zou denken dat dit een woord is maar het is eigenlijk een afkorting van een lange term. NAVO betekent Noord-Atlantische Verdrags Organisatie. Dit is een lange term waardoor het niet snel wordt onthouden. Daarom worden dus afkorting dagelijks gebruikt.

Afkortingen op communicatie platformen

Veel mensen maken gebruik van afkortingen op sociale platformen zoals Whatsapp. Soms kost het te veel tijd om een woord te typen dus wordt de afkorting gebruikt. Bijvoorbeeld ‘’MVG’’. Dat staat voor met vriendelijke groet. ‘’idd’’ staat voor inderdaad. Dit soort termen worden afgekort zodat de communicatie sneller loopt. Afkorting zijn heel erg handig om te gebruiken als je weinig tijd hebt om te communiceren.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist