Betekenis van: Acquisitie

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is acquisitie?

Acquisitie is het verkrijgen van iets nieuws. In de zakelijke markt en de marketing gaat dit vaak om nieuwe klanten of opdrachten. Als je acquisitie doet, probeer je potentiële klanten te benaderen, op afspraak te komen en/of opdrachten te scoren. Dit kan op verschillende manieren. Zo is er koude acquisitie, warme acquisitie en online acquisitie.

Cold canvassing en warm canvassing

Een manier om voor acquisitie te zorgen is cold canvassing. Bij B2B betekent dit dat sales werknemers langs zullen gaan bij bedrijven om kennis te maken. Op deze manier kunnen zij aandacht vragen voor hun producten of diensten en daarmee meer leads genereren.  Bij warme canvassing gaat het erom dat je contact opzoekt met bedrijven die al eerder contact momenten gehad hebben met het bedrijf. Bijvoorbeeld consumenten die eerder klant geweest zijn maar weg zijn gegaan. Verkopers nemen dit meestal over.

E-mail acquisitie

Je kunt e-mail inzetten om een canvassing te plegen. Er is hiervoor heel veel informatie nodig en dat kost veel tijd. Je hebt namelijk een e-mailadres en een naam nodig. Sales en accountmanagement gebruiken 1 op 1 mails om nieuwe klanten binnen te harken.

Tools voor canvassing

Canvassing is over het algemeen een werk dat alleen door de mensen wordt gedaan. Tegenwoordig kunnen tools je helpen om dit werk eenvoudiger te maken. Een tool is zeer efficiënt en effectief.

Je hoeft voor het vinden van prospects in alle telefoonboeken te kijken. Je kunt makkelijk via sociale media platformen zoals LinkedIn of Facebook. Als je op zoek bent naar grote bedrijven dan is LinkedIn het meest relevante sociale media platform om te gebruiken. Dit is een platform om connecties op te bouwen met andere ondernemers, studenten, bedrijven of organisaties.

Campagnes

Canvassing is een onderdeel van een campagne. Het wordt vaak gepleegd in B2b op basis van marketing of salesacties. Deze acties staan uit meerdere middelen uit de marketing midddelenmix waar bij canvassing een van de middelen is.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist