Betekenis van: Accessibility

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is accessibilty?

Accessibility is de moeite nemen om websites toegankelijk te maken voor alle gebruikers die de website bezoeken. Dit is ook bedoeld voor mensen met een beperking. De meeste website zien er niet alleen strak uit voor alle bezoekers, ze zijn zo opgezet dat het functioneel is voor de meeste gebruikers. Dit betekenend dat de HTML code van de website pagina´s een bepaalde structuur hebben dat betekenis voegt aan de content. Een website met structuur zorgt ervoor dat teksten makkelijk geschreven zijn en opgemaakt zijn dat het voor iedereen duidelijk is.

Waarom is accessibilty belangrijk bij een website?

Als je genoeg aandacht geeft aan accessibility zal dat ervoor zorgen dat een website functioneler is voor alle gebruikers. Het zorgt ervoor dat de website goed werkt op elke device en alle browsers. Een toegankelijke website heeft ook een grote kans om hoger te komen staan in de zoekmachines. Dat betekent dat gebruikers je website makkelijker kunnen vinden.

Hoe kun je een website toegankelijk maken voor iedereen?

Voor de mensen die visuele beperkingen hebben kun je het volgenden doen. Je kunt gesproken teksten voegen aan je website zodat degenen die visuele problemen hebben toch kunnen volgen wat er op de pagina´s te vinden is. Voor de mensen die kleurenblind zijn kun je een speciaal kleurenpalet toevoegen aan je website. Om ervoor te zorgen dat alle teksten leesbaar zijn voor alle gebruikers dus ook voor gebruikers met slechte zicht kun je de teksten vergroten zodat iedereen het kunt zien.

Andere vormen van accessibility?

Naast lichamelijke of verstandelijke beperkingen zijn er ook functies voor bepaalde momenten. Donkere mode is een functie wat heel erg handig is voor gebruikers die in de avond op je website zitten. Door de donkere modus heb je geen last van de vel licht. Met de donkere modus bescherm je je ogen tegen te hoge stralen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist