Betekenis van: A-locatie

« Terug naar Marketing Begrippen

Een A-locatie is de belangrijkste plaats waar je producten en diensten aanbiedt. Een merk kan meerdere winkellocaties hebben of een webshop. Daarvan zitten er één op de belangrijkste plek.

Wat is een A-locatie?

Deze locatie is bepaald op basis van doelgroep onderzoek en ligging. Ten eerste wil je weten waar je doelgroep zich vooral bevindt. Ten tweede wil je kijken naar de plaats. Is het een drukke plek. Is het makkelijk bereikbaar. Dat zijn enkele vragen die kan stellen. Tenslotte zie je dat de winkelstraat in Zwolle heel druk is. Daarnaast is je doelgroep daar zeer actief. Dus besluit je daar een winkel te open. Dit is dan je A-locatie.

A1 en A2 locatie

Je hebt dit denk wel vaker gezien bij grote ketens. Er is één filiaal midden in het centrum. En één filiaal net aan de rand van het centrum. Allebei liggen zij op een goede positie. Maar toch is er onderscheid tussen de twee. Het filiaal in het centrum is A1 locatie. De ander noem je de A2 locatie. Daarnaast heb je ook B en C locatie. Die bevinden zich op minder volledige plekken.

Combineren van een webshop en A-locatie

Online kan je niet echt een A-locatie hebben. Want iedereen zit op dezelfde plek. Maar binnen in de plek kan je wel stijgen. Waardoor je eerder gezien wordt door consumenten. Denk hierbij aan het Google algoritme. Dit bepaalt hoe hoog je webshop komt onder een zoekresultaat. Dus is er enigszins wel een A-locatie.

Een webshop en fysieke winkel gaan goed samen. Want zij kunnen elkaar ondersteunen. En elk hebben zij hun voor- en nadelen. Iemand kan iets leuks zien op je webshop. Diegene wil hem nu gelijk hebben. Dus gaan zij naar je winkel. Het ligt ook nog eens dichtbij. Omdat het de A-locatie is. Daarnaast geef je de klant de optie om online en fysiek te winkelen.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist