Betekenis van: A/B testen

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is A/B testen?

A/B testen is een methode die je gebruikt om twee mogelijkheden te meten. Deze methode wordt meestal gebruikt bij online marketing. Je kunt hiermee inzicht krijgen in de resultaten die je hebt behaald met aanpassingen die verricht zijn. Je kunt bijvoorbeeld twee varianten van een webpagina tegenover elkaar plaatsen en testen. De twee verschillende webpagina’s worden weergegeven aan gebruikers. Webpagina A krijgt 50% van de bezoekers en webpagina B de ander helft. Op deze manier kunnen deze twee website varianten getest worden welke beter is om te gebruiken.

A/B testen op Google Analytics

Je kunt en A/B test uitvoeren binnen Google Analytics. Je moet voor dat je een begin maakt aan de test een conversiedoel bepalen. Als dat gedaan is kun je een experiment aanmaken. Dit kun je ook doen met Google Analytics. Je kunt met deze tool experiments-rapportage maken om de test te starten. De A en B varianten worden beide in het experiment neergezet. Op dit moment krijgt elke klant variant A of B van de website te zien.

Hoelang duurt het experiment?

Een A/B test kan soms heel lang duren maar het kan ook soms snel verlopen. Dit hangt af van de hoeveelheid verkeer op de website. Hoe meer en sneller gebruikers je website bezoeken hoe sneller je klaar bent met het experiment. Als je heel veel gebruikers hebt die je website bezoeken bevat het experiment meer kwaliteit.

Blijven testen

Als de experiment voorbij is wordt de meest relevante variant gekozen. Daarna kun je de verbeteringen voor de website doorvoeren. Het is heel erg belangrijk dat je een pagina hebt die overzichtelijk is en veel informatie bevat voor de gebruikers. Het is essentiel om je website te blijven testen. Dit helpt je om een ideale website te maken voor potentiële klanten. Dit zorgt er ook voor dat je hoger komt te staan in Google.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist