Betekenis van: 5G

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is 5G?

5G is de vijfde generatie van ons mobiele netwerk. Het is de opvolger van de oudere 4G. Het maakt veelal zeer snel mobiel internetten mogelijk, tot wel 20GB per seconde. Zo is ook de capaciteit van 5G groter dan bij zijn voorganger 4G. Er worden meerdere en hogere frequenties gebruikt binnen het netwerk wat zorgt voor meer bereik en minder netwerkbelasting.

Wat kun je doen met 5G?

Met 5e Generatie internet kan er bijzonder snel worden gesurft en gedownload. Er is daarnaast minder ‘latency’ te vinden bij het verbinden met het netwerk. Hierdoor is internet sneller te laden en begint bijvoorbeeld een nummer op het populaire Spotify eerder met afspelen. Ook voor gamen heeft het veel voordelen, de bewegingen zijn namelijk veel vloeiender.

Wat heb je nodig om gebruik te kunnen maken van 5e generatie internet?

Om gebruik te kunnen van 5e Generatie internet heb je een toestel nodig die dat ondersteund. Je hebt een smartphone nodig met ingebouwd 5G-modem. Dit soort toestellen ondersteunen hogere datasnelheid dat vanaf 2012 gemaakt worden. Tegenwoordig worden bijna alle telefoons gemaakt met een geïmplementeerde 5g-modem. Omdat het techniek best duur is worden meestal toestellen onder 100 euro niet met 5e generatie internet ondersteund. Als je een toestel hebt die 4G ondersteund kun je niet gebruik maken van 5e Generatie internet als je een 5G simkaart hebt. Wat er dan gebeurt is dat je 5G simkaart over gaat naar 4G. Het is dan relevant om een 5G toestel te kopen om gebruik te kunnen maken van snel internet.

Zorgen over 5e generatie internet

Er zijn nog steeds zorgen over de gevolgen van 5e generatie netwerk. De vrees is dat de stralingen van de antennes schadelijk zijn voor de gezondheid van de mensen. Providers willen dat hun netwerk een goedbereik heeft. Daarom bereiden ze hun netwerk uit met nieuwe zendmasten waar gebruikers bang voor zijn.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist