Betekenis van: 4G

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is 4G en wat kun je er mee doen?

4G is de opvolger van de welbekende 3G. Het is de vierde generatie van ons mobiele netwerk. 4G zorgt ervoor dat we snel mobiel kunnen internetten en dient als aanvulling op 2G- en 3G-netwerken. Momenteel is het 5G netwerk al op gang. Het 4e generatie telecomnetwerk biedt snel internet aan. Je kunt tegenwoordig de 4e generatie internet overal gebruiken. De snelheid van de 4e generatie internet kun je vergelijken met surfen via een kabel en wifi. Je kunt er dus zelfs mee je favoriete online spelletjes spelen.

Met 4G kunnen er verschillende dingen worden gedaan, zoals:

  • Video’s streamen
  • Snel browsen

Ook is er een beter bereik dan de oudere generaties, ook binnen gebouwen.

Wat heb je nodig om gebruik te kunnen maken van 4e generatie internet?

Om gebruik te kunnen maken van de 4e generatie internet heb je een paar dingen nodig. Je hebt natuurlijk een toestel nodig zoals een smartphone, tablet of een laptop om te kunnen verbinden met internet. Daarnaast heb je ook een abonnement nodig bij een provider die aangesloten is aan de 4e generatie internet netwerk.

4G zendmasten

Een goed bereik te hebben moet een zendmast dicht in de buurt zijn. Een gsm mast heeft een bereik tot een straal van 35 kilometer. Hoe dichterbij je bij de zendmast bent hoe sneller je bereik zult zijn.

Wat is 5G?

5G is de opvolger van de 4e generatie internet. 5e generatie internet is sneller dan de 4e generatie. In theorie is de snelheid van 5G 20.000 megabit per seconde. De capaciteit van het netwerk is ook heel veel groter dan bij 4e generatie internet. De 5G internet is beschikbaar sinds 2012. Je kon toen die tijd niet op veel plekken gebruik maken van 5G maar tegenwoordig is het bijna overal beschikbaar.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist