Betekenis van: 302-redirect

« Terug naar Marketing Begrippen

Een 302-redirect is net iets anders dan een 301-redirect. Het is namelijk een niet permanente omleiding. Dat betekent dat de omleiding maar tijdelijk is, als een URL maar voor een bepaalde tijd naar een andere URL moet worden doorgestuurd. Dit kan voorkomen als een product tijdelijk niet beschikbaar is. Ook kan het worden gebruikt bij een probleem in de website.

Wat is een 302-redirect?

Het is een status code. Zo kan de bezoeker automatisch doorgestuurd worden naar een nieuwe URL. Het is een handige oplossing voor een niet werkende pagina. Of voor een pagina die bewerkt aan het worden is. De pagina kan bijvoorbeeld erg belangrijk zijn voor organisch Google verkeer. Met een 302-redirect behoud je de indexering in Google. Met deze tijdelijke omleiding blijft de pagina dus zijn waarde behouden.

Voor zoekmachines en personen

Een redirect is zeker voor je zoekmachine optimalisatie belangrijk. Want een zoekmachine kan zo zien dat het gaat om een nieuwe URL. Al is dit tijdelijk of permanent. De pagina of website is meestal al geïndexeerd. De SEO waarde kan dan meegenomen worden. Personen zien een iets wat zij niet verwachtten. Door een redirect kan je hun helpen. Als dit er niet is, krijg je een 404-pagina. De bezoeker zal dan “Page Not Found” zien. Een webserver laat deze foutmelding automatisch zien. De melding kan best afschrikkend zijn. Omdat mensen iets zien wat zij niet verwachten.

Het verschil tussen 301-redirect en 302-redirect

301-redirect is een permanente omleiding naar een nieuwe pagina. Een pagina of website is letterlijk verhuisd naar een nieuwe URL. Bij beide is het belang ervan om de SEO waarde te behouden. En om de bezoeker door te sturen naar de nieuwe pagina of website. Voor webshop is dit ook zeer belangrijk. Omdat je dan aangeeft dat een product niet op voorraad is. Daarnaast controleren zoekmachines regelmatig of je pagina online staat

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist