Betekenis van: 301-redirect

« Terug naar Marketing Begrippen
301-redirect is een permanente omleiding van een bepaalde pagina naar een geheel andere URL. Door het gebruik van een 301-redirect wordt er voorkomen dat bezoekers op niet werkende pagina’s terecht komen. Als dit wel gebeurt, komt men namelijk op een 404-pagina.

Wat is 301-redirect?

Wanneer je een nieuwe website wilt laten maken krijg je vaak te maken met dit soort redirects. Je kunt zo namelijk profiteren van een seo vriendelijke URL-opbouw. Bovendien kan een 301-redirect worden gebruikt als navigatie op je website wordt veranderd. Met een redirect verhuis je dus de huidige URL naar een nieuwe URL.

Het belang van een 301-redirect

Het is belangrijk om dergelijke redirects toe te passen. Zo komen bezoekers niet op een 404-pagina en verlaten ze de website minder snel. Het voordeel van een oude pagina naar een nieuwe pagina leiden is bovendien het SEO voordeel. De oude pagina staat wellicht al hoog in Google, en brengt de nieuwe pagina hoogwaardige bezoekers.  Zonder een 301 redirect kan de SEO waarde van de oude pagina verloren gaan. Dit kan gebeuren als de pagina al geïndexeerd was. De domeinautoriteit, trust flow, linkprofiel etc hebben te maken met de SEO waarde.

Een redirect voor de juiste navigatie voor bezoekers

Jouw bezoekers weten hoe zij op jouw website kunnen uitkomen. Maar een nieuwe URL zal aangeven moete worden. Dit is het beste via je oude website. Omdat mensen gewend zijn om daar heen te gaan. Daar kan je aangeven dat er een nieuwe website is. Overigens is een 301-redirect handig voor binnen in de website. Denk aan pagina’s die niet meer bestaan. Er is op een andere URL een verbeterde versie gemaakt.

302-redirect voor een korte termijn oplossing

Dit is geen permante omleiding. Maar een tijdelijke oplossing. Het kan zijn dat pagina’s aan het verbouwen zijn of een storing hebben. Dan kan er een 302- redirect gebruikt worden. Om zo een tijdelijke pagina te lonken.

Meer halen uit je online marketing?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand één mail met daarin alle blogs die in die maand door ons zijn geplaatst.

 

Even bellen met Kevin?

Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850608898 of neem contact met ons op.

Online-marketing-specialist