Betekenis van: 301-redirect

« Terug naar Marketing Begrippen

Een 301-redirect is een permanente omleiding van een bepaalde pagina naar een geheel andere URL. Door het gebruik van een 301-redirect wordt er voorkomen dat bezoekers op niet werkende pagina’s terecht komen. Als dit wel gebeurd, komt men namelijk op een 404-pagina.

Wanneer je een nieuwe website wilt laten maken krijg je vaak te maken met dit soort redirects. Je kunt zo namelijk profiteren van een seo vriendelijke URL-opbouw. Bovendien kan een 301-redirect worden gebruikt als navigatie op je website wordt veranderd. Met een redirect verhuis je dus de huidige URL naar een nieuwe URL.

Het is belangrijk om dergelijke redirects toe te passen. Zo komen bezoekers niet op een 404-pagina en verlaten ze de website minder snel. Het voordeel van een oude pagina naar een nieuwe pagina leiden is bovendien het SEO voordeel. De oude pagina staat wellicht al hoog in Google, en brengt de nieuwe pagina hoogwaardige bezoekers.

Categorieën: ICT en Technologie

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist