Social Media Marketing

social media marketing

Wat is social media marketing

Social media marketing, wat is dat eigenlijk? We leggen u het graag uit. Het bestaat uit marketing die een bedrijf op sociale kanalen uitvoert. Social media marketing is dan ook erg breed. Van betaalde advertenties tot en met live communicatie. Daarnaast, omvat het ook erg korte video’s tot lange posts. Wij nemen je graag mee in de verdere informatie.

In deze tijd is social media niet weg te denken uit marketing. Bovendien, is er veel mogelijk binnen deze tak van marketing. Benieuwd naar de toepassing ervan? Wij nemen je graag mee in de beste manieren!

social media marketing 4

Het belang van social media marketing

Social media marketing geeft u de kans om in contact te komen met uw klant. Daarnaast kunt u uw naamsbekendheid vergroten. Ten slotte kunt u via deze weg goed luisteren naar uw klanten. Door veel en constant deel te nemen geeft u uw bedrijf een (online) gezicht. Hierdoor maakt u uw communicatie persoonlijk. Bij social media gaat het om steeds weer in contact zijn met uw klanten. Ook kunt u via de kanalen uw bereik vergroten. Als Social Media marketing bureau begrijpen wij als geen ander dit belang.

social media marketing 3

Welke takken zijn er binnen social media marketing?

Er zijn veel soorten takken binnen social marketing. Zo is er organisch veel te doen. Denk aan het posten van foto’s en video’s. Ook kun je meer contact met je doelgroep krijgen door story’s en livestreams. Dit alles is door een bureau te regelen, ook wel social media managent genoemd. Naast dit management is er ook betaalde marketing. Zo kan er op Facebook en Instagram worden ingezet op het promoten van belangrijke foto’s. Ten tweede kan er een video worden gepromoot op TikTok en/of YouTube. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Dit alles staat in teken van bekendheid. Ook kan het verkoop stimuleren. Ten slotte kun je de doelgroep beter begrijpen.

Hoe zet je social media marketing op?

Het opzetten van een strak marketing plan voor social media is lastig. Wij raden u aan dit op te zetten met de 5 W’s. De 5 W’s zijn de handvatten voor een strak plan.

Waarom?

Het is belangrijk na te denken wat je met je campagne wilt bereiken. Waarom zet je in op social media? Hoe gaat deze inzet helpen om je doelstellingen te behalen? Maak dit vooral meetbaar. Een bereik van A heeft een engagement van B, houd dit in de gaten.

Wat?
Na de waarom is het zaak te bepalen wat de boodschap is van de campagne. Tijdens een onderzoek naar je doelgroep kom je erachter welke communicatie zij graag zien. Houd hier dan ook goed rekening mee. Wat moet de doelgroep onthouden? Schrijf hier gericht een boodschap voor.

Waar?

Niet te vergeten, welke kanalen gebruik je? Het is belangrijk te bepalen welke kanalen je gebruikt. Bekijk wat goed past bij de communicatie en houd rekening met waar je doelgroep zich bevindt.

Het is niet altijd goed overal alles te plaatsen. Van Twitter tot Instagram, ieder heeft zijn eigen publiek. Het is goed om rekening te houden met het publiek per platform. Het goed inrichten van welke posts waar komen is erg belangrijk.

Wanneer?

Een social media plan heeft een strakke planning. Het is dan ook goed te bepalen wanneer je iets plaatst. Planning is daarbij cruciaal. Plan in wanneer je social media posts online komen. Zo krijg je het beste bereik. Het zo duidelijk mogelijk uitwerken van een planning is erg belangrijk. Zo kom je niet voor verrassingen te staan in je social media contentplan. Bovendien zorgt een planning voor structuur.

Wie?

Ten slotte, bepaal wie de verantwoordelijke is voor de content. Bepaal dit voor het maken, controleren, plannen en de budgetten. Door deze taken goed in orde te hebben houd je het overzicht op de strategie. Hierdoor is er bij een fout makkelijk bij te sturen.

Social media marketing optimaliseren

Je campagnes staan live, maar wat nu verder? Blijven testen en verbeteren van campagnes is zeer belangrijk. Door hier steeds weer mee bezig te zijn verbeter je de resultaten. Zo kun je inzetten op A/B testen van afbeeldingen. Ook zou je verschillende platforms of doelgroepen kunnen testen.

Het is slim budget apart te houden voor kleine tests in je campagne. Het is goed om met kleine budgetten een advertentie te beginnen namelijk. Naar aanleiding van resultaten kun je hierna de budgetten verhogen.

Een extra mogelijkheid binnen onder andere Facebook is automatische verbetering. Facebook kan al veel zelf verbeteren. Door 5 koppen, omschrijvingen en teksten te maken wordt er gekeken naar welke het beste lopen. Facebook laat dit zien, waarna je de slecht lopende kunt vervangen.

social media marketing 2

Laten we kennismaken

    Social media marketing uitbesteden

    Velocity is een social media bureau met kennis van het vak. Door onze kennis weten wij als geen ander welk kanaal waar en wanneer te gebruiken. Ook kunnen wij helpen bij het opzetten van een planning. Wilt u uw social media marketing uitbesteden? Dat kan! Neem direct contact met ons op.