Betekenis van: Metadata
Metadata is een van de belangrijkste aspecten van een website. Metadata zijn namelijk de gegevens die andere gegevens beschrijven. Het bevat informatie over de auteur, datum, grootte en indeling van een afbeelding, video of document. Metadata wordt vaak door zoekmachines gebruikt om webpagina’s te indexeren.
Maak een Schema.org Microdata-profiel aan
Als je rich snippets (RDFa) voor je website maakt, moet je ook overwegen microdata-opmaak van schema.org aan jouw pagina’s toe te voegen. Hierdoor kan Google beter begrijpen waar inhoud over gaat.
Voeg Rich Snippets toe
Je kunt RDFa gebruiken om gestructureerde gegevens aan webpagina’s toe te voegen. Dit helpt zoekmachines meer te begrijpen over jouw inhoud. Het stelt gebruikers ook in staat aanvullende informatie over jouw inhoud te zien wanneer ze doorklikken naar je webpagina.
Voeg gestructureerde gegevensopmaak toe
Door gestructureerde gegevensopmaak aan jouw pagina’s toe te voegen, kan Google beter begrijpen waar de inhoud over gaat. Volg hiervoor deze stappen:
- Maak een XML-bestand met de naam “schema.rdf” (of wat je maar wilt).
- Plaats het bestand in de hoofdmap van uw website.
- Voeg in HTML-code .
De volgende stap is het maken van een pagina op je site met informatie over jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld schoenen online verkoopt, kun je een blogpost schrijven over de verschillende soorten schoenen die verkrijgbaar zijn. Je kunt dan links naar elk type schoen in het artikel opnemen. Deze links moeten worden gelabeld met de juiste woorden van schema.org.
Maak een title tag
Een title-tag wordt gebruikt om de inhoud van een webpagina te beschrijven. Het mag alleen tekst bevatten en geen spaties. Je kunt alle woorden gebruiken die je wilt, zolang ze maar logisch zijn.
- Voeg een description tag toe aan het einde van de title tag. Hier kun je meer details over de pagina toevoegen.
- Voeg een link-tag toe aan het begin van de description-tag. Hier kunnen andere websites meer over de pagina te weten komen.
- Voeg nog een link-tag toe aan het einde van jouw description-tag. Dit is de URL van de pagina zelf.
Voeg trefwoorden toe aan metabeschrijving tags
Als je hoger wilt scoren in zoekmachines, moet je jouw metatags optimaliseren. Dit zijn de kleine stukjes code die bovenaan elke pagina van een website verschijnen. Ze vertellen Google waar je pagina over gaat.
1. Zorg ervoor dat je metabeschrijving tussen de 60 en 160 tekens lang is.
2. Neem relevante zoekwoorden op in je metabeschrijving.
3. Herhaal geen zoekwoorden in je metabeschrijving; probeer in plaats daarvan synoniemen te gebruiken.
4. Voeg een call-to-action (CTA) toe.
Even bellen met Kevin?
Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.