Betekenis van: Duplicate Content
Duplicate Content betekent dubbele content. Het betekent dat er dezelfde content staat op verschillende webpagina’s. Hierbij kan het zo zijn dat dezelfde pagina’s staat op twee verschillende websites, of twee pagina’s op dezelfde website. Dit noemen we externe duplicate content en interne duplicate content.
Het is belangrijk rekening te houden met een aantal onderdelen om duplicate content te voorkomen:
- Titels
- Stukken uit alinea’s
- Afbeeldingen
Interne Duplicate Content
Interne duplicste content wordt veelal veroorzaakt door de websitehouder zelf. Dit komt het meeste voor bij webshops. Hierbij wordt een product onderverdeeld in meerdere categorieën en kan er een dubbele link ontstaan voor een enkel product. Het enige dat dan verandert is de URL structuur, waarbij de categorie anders is.
Externe Duplicate Content
Dit wordt veroorzaakt door jou of de concurrent. Hierbij wordt informatie over een product of dienst, of een bericht 1-op-1 overgenomen. Je hebt zo dus dezelfde content op het web gezet. Dit gebeurt vaak niet bewust door websites of webshops. Met duizenden producten komt het snel voor.
Het effect op SEO
Duplicate content heeft een schadelijk effect op je SEO ranking. Door deze dubbele content kun je niet worden weergegeven in de zoekresultaten. Dit is niet een gehele block, maar je staat heel laag in de ranking van zoekmachines. Er moet namelijk een keuze worden gemaakt door de zoekmachine. Hij laat maar 1 pagina zien voor deze zelfde content. Als er twee dezelfde pagina’s zijn gaat dit namelijk ten koste van de zoekresultaten. De SEO wordt dus alleen minder op de pagina die de daadwerkelijke dubbele content bevat.
Dubbele content voorkomen
Er zijn een aantal oplossingen om dubbele content te voorkomen. Zo zijn er de volgende drie oplossingen:
- Creëer zelf unieke content
Door zelf content te schrijven voorkom je al snel dubbele content. Een ieder schrijft namelijk op zijn eigen manier. - Gebruik een rel=”canonical” tag
Wanneer er interne dubbel content is kun je een rel=”canonical” gebruiken. Zo laat je de zoekmachine weten dat het eenzelfde pagina is, maar er maar 1 orgineel is. - Bouw aan je website autoriteit
Zo zorg je ervoor dat een sterke autoriteit hebt in je website. Schrijf veel blogs, SEO-pagina’s en wellicht een SEO kanon.
Even bellen met Kevin?
Ben je benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we je nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van jouw plannen. Bel ons op 0850609889 of neem contact met ons op.