• Experts in online groei

 • Datagedreven Marketing
 • Beoordeeld met een 9.8

LinkedIn Marketing in 2023: alle ins en outs

LinkedIn, de ideale plek om jouw B2B klanten of potentiële kandidaten te bereiken. Maar er is meer. Door het delen van de juiste content op dit platform, vergroot je niet alleen je naamsbekendheid maar creëer je ook meer interactie vanuit medewerkers. Na het lezen van deze blog weet jij:

 • De voordelen van LinkedIn Marketing
 • Het opzetten van een strategie voor dit kanaal
 • Hoe je jouw medewerkers verbindt met elkaar én met het bedrijf
 • Hoe je advertenties inzet en optimaliseert

Voordelen LinkedIn Marketing

 • Vindbaarheid vergroten van je bedrijf. Ook op Google.
 • Statistieken bijhouden over bezoekers van je bedrijfspagina en het bezoek naar je producten/diensten.
 • In de instellingen koppel je verschillende doelgroepen aan andere producten/diensten.
 • Mogelijkheid om te adverteren. Ook is het mogelijk om zeer gedetailleerde doelgroepen te bepalen en allerlei typen advertenties. Alle mogelijkheden vind je in ‘’Adverteren’’ rechtsboven jouw LinkedIn-pagina.
 • Tot slot plaats je vacatures met gerichte targeting. De vacature is sneller vindbaar onder de juiste potentiële kandidaten.

Zonder strategie ben je stuurloos

Verwerk LinkedIn in je social mediastrategie en volg deze stappen:

 1. Stel marketingdoelen vast. Bijvoorbeeld meer bezoekers naar je website of verhogen van aantal sollicitanten.
 2. Definieer de doelgroep. Wat vinden zij interessant om te lezen?
 3. Frequentie van posten bepalen en een waardevol contentplan opstellen. Weinig inspiratie? Neem een kijkje op de pagina’s van concurrenten of bekijk inhaakkalenders. Denk ook aan het aankondigen van nieuwe producten, mijlpalen van jouw bedrijf of nieuwe werknemers.
 4. Bepaal budget wat je gaat gebruiken voor advertising op LinkedIn.
 5. Analyseren en optimaliseren. Bekijk na een maand de statistieken van de berichten. Voldoet dit aan de verwachtingen die je vooraf hebt gesteld?

Optimaliseer je bedrijfspagina

Voeg een profielfoto (400 x 400 pixels, omslagfoto (1584 x 396 pixels) en omschrijving toe op jouw bedrijfspagina. Een professionele profielfoto en een blinkende omslagfoto zorgen ervoor dat je eruit springt als bedrijf. Verwerk een slogan of toon je producten in deze weergave. Zorg ervoor dat het publiek in één oogopslag weet wat voor bedrijf jij bent. Handige tools voor het ontwerpen van een omslagfoto zijn Figma, Canva of Illustrator. Voorbeeld van een goede omslagfoto:

Voorbeeld van een goede omslagfoto linkedin

 

Neem de tijd om een pakkende tekst in de beschrijving te zetten (maximaal 2.000 woorden). Pas de tekst aan in de kop en voeg je website toe. Last but not least: voeg trefwoorden toe aan het einde van de rubriek ‘’Overzicht’’. De trefwoorden die je gebruikt in deze tekst vergroten de kans om sneller ontdekt te worden door de juiste personen. En dat is wat je wilt, toch?

Betrokkenheid binnen jouw team

Zorg dat medewerkers de pagina volgen en reageren/delen op de posts van je bedrijf. Niet iedereen is actief op LinkedIn door bijvoorbeeld gebrek aan tijd en inspiratie. Dankzij de ‘’Mijn bedrijf’’ tab op LinkedIn wordt het makkelijk om collega’s te verbinden met elkaar en met de organisatie.

Voordelen van deze mogelijkheid op een rij:

 • Je ziet hier een duidelijk overzicht met populaire berichten van medewerkers. Makkelijk om daarop te reageren en berichten terug te vinden.
 • Hier verschijnt een overzicht van profielen van alle collega’s waar je nog niet mee bent gelinkt. Let’s connect!
 • Als beheerder maak je content en plaats je ‘’achter de schermen’’ via deze tab. Collega’s krijgen de mogelijkheid om dit op hun pagina te plaatsen. Je gaat dan naar Content > ‘’Aanbevelen voor medewerkers’’. Klik vervolgens op ‘’Aanbevelen’’.

Adverteren via LinkedIn

Het is tijd om te beginnen met adverteren! Met adverteren via LinkedIn target je op een gerichte doelgroep met een gerichte boodschap. Zeker waard om te testen. Ervaring of niet, een advertentie opzetten is gemakkelijk. Volg deze stappen:

 1. Je start met adverteren via ‘’LinkedIn Campaign Manager’’.
 2. Ga verder naar ‘’Adverteren’’
 3. Maak een campagnegroep en vervolgens een campagne binnen deze groep. Zo houd je het overzichtelijk.
 4. Ga naar ‘’Maken’’ links op de website en vervolgens naar ‘’Advertentie’’.
 5. Nu kies je een doelgroep, advertentievorm, plaatsing, budget en hoe je conversies wilt bijhouden. De voorspelde resultaten worden continue bijgewerkt naarmate je meer informatie invult. Handig om vooraf je verwachting te managen.
 6. Check en start de campagne bij de laatste stap. Blijf dagelijks de resultaten checken in de Campaign Manager. Hier worden de weergaven, kliks, conversie en nog veel meer handige resultaten getoond.
 7. Twijfel je wat aanslaat bij je doelgroep? Start een A/B test door naar ‘’Test’’ te gaan in de linker kolom. Succes!

Met bovenstaande tips zet jij LinkedIn effectief in voor jouw bedrijf. Heb je hulp nodig bij het opzetten de strategie? Bekijk dan de diensten van Velocity Marketing.

Ga naar de bovenkant