Betekenis van: Zoekmachine

« Terug naar Marketing Begrippen

Een zoekmachine is een hulpmiddel dat wordt gebruikt om mensen van informatie te voorzien. In een zoekmachine kunnen gebruikers trefwoorden invoeren. Op basis van deze woorden toont een zoekmachine vervolgens resultaten. Door middel van een zoekmachine kun je snel informatie vinden op het internet. De meest gebruikte en meest bekende zoekmachines zijn: Google, Bing, Yahoo!, DuckDuckGo & Ask.com. Maar er zijn ook visuele zoekmachines. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest. Er zijn zelfs zoekmachines voor video, wie kent YouTube nou niet?

Zoekmachine optimalisatie

Om hogere rankings in een zoekmachine te pakken, kun je website optimaliseren. Dit doe je door middel van SEO. SEO (Search Engine Optimization) is het proces waarbij een website of webpagina wordt geoptimaliseerd om deze beter zichtbaar te maken en voor zoekmachines makkelijker te vinden en te indexeren. SEO gebruikt technieken zoals zoekwoordonderzoek, inhoud optimalisatie, linkbuilding en andere tactieken om ervoor te zorgen dat pagina’s hoog scoren op relevante pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

Populaire zoekmachines

Google

Bovenaan de lijst vinden we natuurlijk Google. Google werd opgericht in 1998 door Larry Page en Sergey Brin. Dit deden ze toen ze beiden studenten waren aan de Stanford University. De missie van Google is om alle informatie die er online is te organiseren en universeel toegankelijk te maken.

Bing

Bing is na Google het meest bekend. Al hebben ze vele malen minder marktaandeel dan Google. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door John J. Deutsch en zijn team. Bing is een onderdeel van Microsoft.

Yahoo!

Yahoo! werd in 1994 opgericht door Jerry Yang en David Filo. Yahoo is een digitaal mediabedrijf en webserviceprovider die zoeken, nieuws, producten en diensten zoals e-mail, video, kaarten en meer aanbiedt. Als een van de oorspronkelijke dotcoms heeft Yahoo veel veranderingen ondergaan sinds de oprichting in

DuckDuckGo

DuckDuckGo is een zoekmachine uit Seattle, Washington. DuckDuckGo legt nadruk legt op het beschermen van de privacy van zoekers en het vermijden van de filterbubbel van gepersonaliseerde zoekresultaten. In tegenstelling tot de meeste andere zoekmachines gebruikt DuckDuckGo geen cookies om gebruikers of hun zoekopdrachten te volgen, waardoor het een van de weinige zoekmachines is die prioriteit geeft aan de privacy van gebruikers.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist