Betekenis van: Salespagina

« Terug naar Marketing Begrippen

Wat is een salespagina?

Een salespagina is een page met een specifiek doel, namelijk diensten of producten verkopen aan de bezoeker van een pagina. Deze pagina geeft geen afleiding die een verkoopt tegenhouden. Je kunt als bezoeker op zo een pagina alleen twee dingen doen. Een product of dienst kopen of de pagina verlaten.

Opbouw van een salespagina

Het is niet altijd makkelijk om een product of een dienst te verkopen. Hoe trek je een klant aan en hoe zorg ervoor dat een consument je producten koopt. Hoe beter je salespage opgebouwd is hoe meer je kans maakt om je producten te verkopen. Door een bezoeker te verleiden kun je ervoor zorgen dat hij of zij je producten aanschaft. Door een goede tekststructuur en opbouw is de verleidingskans grote. Je kunt de klant verleiden met een unieke link die de gebruiker naar de aankooppagina stuurt.

AIDA

AIDA is een formule die ervoor zorgt dat je salespage een goede opbouw heeft waarmee je gebruikers kunt verlijden. Met attention trek je de aandacht van de bezoeker, dit kun je op verschillende manieren doen. Dan heb je ook nog Interest. In deze fase probeer je de interesse van de klant te krijgen. Desire is heel erg belangrijk. Een gebruiker moet verlangen naar jouw product of dienst. Tenslotte kom je bij action. Dat is het moment dat je ervoor zorgt dat de gebruiker tot actie komt en jouw product aanschaft.

Copywriting

Een goede manier voor copywriting is van belang als je een goede salespage wilt opzetten. Copywriting is een manier van schrijven waarmee je een gevoel los maakt bij consumenten. Het is een manier van schrijven waarmee je de aandacht van de consument weet te krijgen. Maak het persoonlijk een schrijf niet te lange teksten. Maak er een mooi verhaal van en benoem de voordelen van de producten en diensten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat een consument je producten en diensten aanschaft.

Gratis Online Marketing check

Om u te helpen tijdens de oriëntatie naar online marketing en groei. Bieden we u geheel gratis en vrijblijvend een online marketing check aan.

Laat hier uw gegevens achter:
    Even bellen met Kevin?

    Bent u benieuwd geworden? Laten we dan kennismaken! Zo kunnen we u nog beter adviseren en beginnen met het vormgeven van uw plannen. Bel ons op +31642129985 of neem contact met ons op.

    Online-marketing-specialist