• Experts in online groei

 • Datagedreven Marketing
 • Beoordeeld met een 9.8

 • Home
 • Adverteren
 • Facebook advertenties uitbesteden: toegang geven doe je zo!
Facebook Advertenties uitbesteden header

Facebook advertenties uitbesteden: toegang geven doe je zo!

Wil jij je facebook advertenties uitbesteden aan een specialist? Dan is het handig om diegene toegang te geven tot alle nodige zaken. In dit blog leggen we je uit waar je aan moet denken bij het uitbesteden van facebook advertenties. Bovendien vertellen we je welke toegang je hiervoor aan diegene dient te geven.

Net als Facebook is Instagram een onderdeel van Meta. Zodoende geven de stappen om toegang te geven aan jouw advertentie account direct toegang tot je Instagram advertenties.

Het verlenen van toegang aan diegene waaraan je je facebook advertenties uitbesteed, gebeurt in een drietal stappen.

1 – Bedrijfspagina aanmaken

Voordat je überhaupt kunt adverteren met Meta op Facebook en Instagram dien je een bedrijfspagina aan te maken. Heb je dit al? Dan kun je direct door naar stap 2!

Het aanmaken van een bedrijfspagina op Facebook is erg gemakkelijk. Wanneer je een persoonlijk account hebt op Facebook dien je in het gedeelte ‘pagina’s’, te klikken op ‘Nieuwe pagina maken’. Wanneer je dit doet, verschijnen er verschillende invoervelden in je beeld. Zo dien je de volgende gegevens in te geven:

 • Je paginanaam;
 • de categorie va de bedrijfspagina;
 • een biografie;
 • contactgegevens;
 • en een profiel- en omslagfoto.

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen heb je al een goede basis voor een bedrijfspagina. Benieuwd naar de voordelen en nadelen van een Facebook bedrijfspagina? Bekijk dan onze uitleg over de ‘Facebook Bedrijfspagina’.

2 – Bedrijfsmanager account aanmaken

Op het moment dat je bedrijfspagina staat, is het tijd om te beginnen met het aanmaken van een bedrijfsmanager account. Het kan natuurlijk al zijn dat je al een bedrijfsmanager account hebt. Bekijk dan snel stap 3!

Het bedrijfsmanager account is jouw place to be om je campagnes te beheren. De bedrijfsmanager is gemaakt om te kunnen adverteren op Facebook en Instagram, maar ook om te werken met een product catalogus. Bovendien is het een handig platform om anderen toegang te geven tot pagina’s, pixels, advertentie accounts en meer.

Om een bedrijfsmanager account aan te maken dien je de volgende stappen te volgen:

 1. Navigeer naar business.facebook.com/overview.
 2. Klik op: ‘Account aanmaken’.
 3. Vul vervolgens alle gevraagde gegevens in en druk op ‘verzenden’.

3 – Toegang geven tot jouw advertenties

 

Het toegang geven tot de verschillende onderdelen die ervoor zorgen dat een ander jouw advertenties kan maken doe je al volgt:

 1. Ga naar business.facebook.com
 2. Linksonder vind je de instellingen/settings. Klik hierop. Vervolgens klik je op ‘Meer bedrijfsinstellingen’.
 3. Er opent zich een nieuwe pagina, jouw bedrijfsinstellingen. Afhankelijk van de manier waarop diegene waarin je je advertenties uitbesteed kun je iemand toevoegen. De eerste is als persoon, de tweede als partner.
  1. Om een persoon direct toe te voegen klik je op ‘Persoon’ en dan ‘Toevoegen’. Hier kun je vervolgens het e-mailadres van die persoon invoeren. Bij Velocity Marketing is dit de e-mail van Kevin, namelijk: kevinpol1997@hotmail.com.
  2. Wanneer je een partner wilt toevoegen aan je bedrijfsaccount kun je klikken op ‘Partner’ en dan ‘Toevoegen’. Vul vervolgens het Partner business ID in. Het ID van Velocity Marketing is: 3284187911677109
 4. Voor beide manieren van toevoegen is het belangrijk om beheerderstoegang en werknemerstoegang aan te vinden. Bovendien dien je de behorende bedrijfspagina, het advertentie account, een eventuele pixel en een eventuele catalogus aan te vinken. Hierna klik je op ‘uitnodigen’.

Dit zijn de stappen op een persoon toegang te geven om jouw facebook advertenties te draaien. Nu is het tijd om aan de slag te gaan!

Ga naar de bovenkant